تجهیزات اتاق عمل
هدف از طراحی اتاق عمل ایجاد مکانی مناسب برای انجام اقدامات درمانی توسط جراحان و دستیاران مربوطه میباشد. تجهیزات مختلفی برای استفاده در اتاق عمل مورد نیاز است. بیمارستانها موظفند تجهیزات لازم در اتاق عمل را فراهم کنند تا اطمینان حاصل شود که تمام اقدامات جراحی به طور ایمن انجام میشود. در ادامه به مهمترین تجهیزات اتاق عمل اشاره خواهیم کرد.
۱- چراغ جراحی
یکی از تجهیزات ضروری اتاق عمل، چراغ جراحی میباشد؛ زیرا فراهم کردن نور حرفهای و با کیفیت جهت انجام جراحی و ایجاد دید بهینه ضروری است. در واقع این چراغ میبایست نوری سفید و شفاف جهت ایجاد دید کافی از محل جراحی، حذف کردن سایهها از محل در عین جلوگیری از گرم شدن موضع فراهم کند. نورهای LED و هالوژنی از انواع نورهایی هستند که در این چراغها مورداستفاده قرار میگیرند. با اختراع نورهای LED دیگر از لامپهای بی کیفیت قدیمی استفاده نمیشود. این تکنولوژی مزایای بسیاری دارد از جمله رنگ سفید خالص، تولید گرمای کمتر، تفکیک رنگ بهتر و ایجاد تسلط بهتر بر مناطقی که سایه ایجاد شده است.
۲-میز جراحی
میز جراحی عنصر اصلی اتاق جراحی و از تجهیزات مورد نیاز در اتاق عمل است. بیمار در حین عمل جراحی روی تخت دراز میکشد. هدف از استفاده از میز قرارگیری بیمار در محلی مناسب جهت انجام عملیات جراحی توسط تیم جراحان میباشد. این میز امکان حرکت دادن اندامهای گوناگون توسط تیم را فراهم میکند. البته برای انجام جراحیهای خاص مانند جراحیهای ارتوپدی از میزهایی با طراحی خاص استفاده میگردد.
۳-بوم جراحی
بومهای جراحی یکی از تجهیزات مورد نیاز در اتاق عمل و راه حلی برای قرارگیری و نظم بخشیدن به تجهیزات هستند که سبب جلوگیری از بهم ریختگی و در دست و پا بودن تجهیزات مختلف اتاق جراحی میشوند. به همین دلیل بوم های جراحی باعث میشوند که فضای بیشتری در اختیار تیم جراحی باشد. همچنین با سوار کردن تجهیزات متنوع روی بوم، دسترسی و استفاده از آنها برای تیم با سهولت بیشتری امکان پذیر خواهد بود. بومها معمولا از سقف آویزان میگردند و طراحیهای مختلفی دارند. طراحی هر بوم با توجه به نیازهای آن مجموعه امکان پذیر است.
۴-نمایشگر جراحی
این وسیله جهت رویت بهتر محل جراحی توسط تیم جراحی و دستیارها مورداستفاده قرار میگیرد. نمایشگرها به دیوار و در سایزهای بزرگتر بر روی دسته چراغ یا تجهیزات دیگر نصب میگردند و جهت رویت کامل محل دقیق جراحی مورد استفاده قرار میگیرند. نمایشگرهای جدید، تصاویری با کیفیت بالا ارائه میکنند.
۵-گرمکننده ها از تجهیزات اتاق عمل
یکی از تجهیزات مورد نیاز در اتاق عمل گرم کننده ها هستند. گرم کننده ها یا کابینت های گرم جهت قرارگیری و گرم نگه داشتن مایعات، پارچهها و کاور میز جراحی استفاده میشوند. با گرم نگه داشتن این تجهیزات درصد ابتلای بیمار به هیپوترمی (سرمازدگی) کاهش مییابد. حفظ دمای بدن در زمان عملیات جراحی چالشی بسیار سخت است. در نتیجه استفاده از گرم کننده ها نه تنها باعث راحتی بلکه باعث حفظ گرمای بدن بیمار هم میشود. این کابینتها شامل چندین طبقه جهت قرارگیری وسایل میباشند و در انواع ثابت و متحرک موجود هستند.
۶-سینک شست و شو
یکی از تجهیزات مورد نیاز در اتاق عمل سینک شست و شو میباشد. شست و شو کامل و با دقت دستها به صورت کامل قبل از انجام عمل جراحی در جلوگیری از انتقال عفونت بسیار مهم است. شست و شوی دست مهمترین امر در جلوگیری از انتقال باکتری میباشد. استفاده از سینکهای جراحی احتیاحی به دست زدن به محل خاصی ندارد.
۷-ایستگاه مستندسازی پرستاران
هدف از این ایستگاه نگه داشتن سوابق بیماران جهت دسترسیهای بعدی میباشد. این ایستگاه میتواند شامل محلی خاص همراه با میز و سایر تجهیزات لازم باشد. دسترسی متخصصان در آینده به این اطلاعات جهت مدیریت درمان بیماران امری حیاتی میباشد.
لینک مرتبط: ضدعفونی کردن تجهیزات پزشکی و جراحی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.