حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

جراحی در شب بهتر است یا روز؟

جراحی در شب یا روز

انتخاب بهترین زمان برای عمل جراحی

بسیاری از افرادی که عمل جراحی در پیش دارند، ممکن است این سوال را داشته باشند که آیا زمان ایده آلی برای انجام جراحی وجود دارد یا خیر؟

جراحی یک تصمیم مهم است که متغیرهای مختلفی دارد. یکی از مسائلی که پزشکان و تیم‌ جراحی برای بهبود عملکرد و نتایج عمل باید در نظر داشته باشند، انتخاب زمان مناسب برای انجام عمل جراحی است. این انتخاب شامل تحلیل مواردی از جمله نوع جراحی، شرایط بیمار و نیازمندی‌های جراحی است. بنابراین بررسی اینکه جراحی در شب بهتر است یا روز، مسئله‌ای است که می‌بایست مورد توجه قرار بگیرد.

مزایای جراحی در شب

جراحی در شبانگاه با مزایایی همراه است که می‌تواند جراحان را به انتخاب این زمان ترغیب کند. یکی از مهم‌ترین مزایای جراحی در شب، کاهش ترافیک و همچنین کاهش تعداد جراحی‌های اضطراری است. علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که برخی بیماری‌ها مانند سکته قلبی و حملات قلبی در شب بیشتر اتفاق می‌افتند، بنابراین انجام جراحی در این زمان می‌تواند برای بیماران با علائم اورژانسی به شدت کمک کننده باشد.

خطرات جراحی در شب

از جمله معایب انجام عمل در ساعات پایانی روز می‌توان به خستگی و خطاهای احتمالی در اثر کاهش تمرکز جراح اشاره کرد. خطاهای پزشکی سالانه منجر به مرگ بسیاری از بیماران می‌شوند. خستگی و ساعات کاری طولانی از عوامل بالقوه این خطاهای پزشکی هستند. در واقع، فعالیت پزشکی خارج از ساعات کاری منظم ممکن است خطراتی را برای بیماران و متخصصان به همراه داشته باشد.

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که خستگی و کم خوابی در شب، بر عملکرد روانی و حرکتی تأثیر می‌گذارد، آگاهی از موقعیت را کمتر کرده و احتمال بروز خطا را بالا می‌برد. به همین دلیل افرادی که در شب جراحی می‌شوند، دو برابر افراد دیگر در معرض خطر عوارض جدی قرار می‌گیرند.

تاثیر خواب آلودگی جراح بر نتیجه عمل

خواب حدود یک سوم از عمر متوسط انسان را تشکیل می‌دهد و یک عمل طبیعی و ضروری در روال زندگی انسان است. به عبارتی خواب یک نیاز فیزیولوژیکی است که تأثیر قابل توجهی بر عملکرد ذهنی و حرکتی انسان دارد. در بین پزشکان نیز خواب و کمبود آن تأثیر بسیاری بر نتایج درمان بیماران دارد.

اولین توضیح درباره این موضوع این است که وقتی کاری خارج از زمان معمول انجام می‌شود، معمولا مشکلاتی به همراه خواهد داشت. همچنین ساعات کاری طولانی در شیفت‌های شب و ریکاوری ناکافی عمدتاً بر کیفیت عملکرد جراح تأثیر می‌گذارد و ممکن است سبب بروز خطاهای پزشکی و صدمات ناشی از خستگی شود. از طرفی در موارد حساس و موقعیت‌های استرس زا، جراحان باید سریع و دقیق عمل کنند و این امر تنها با هوشیاری و بیداری قابل دستیابی است.

به همین دلیل در صورت امکان باید از انجام عمل در شب خودداری شود؛ اگرچه مواردی وجود دارد که منتظر ماندن برای انجام عمل خطر بیشتری به همراه خواهد داشت. به همین تصمیم‌گیری در مورد زمان انجام جراحی مسئله‌ای است که نیازمند توجه به عوامل مختلفی از جمله نوع جراحی، شرایط بیمار و تجربه پزشک است.

منبع
امتیاز کاربران
[تعداد نظرات: ۱ میانگین نمره: ۵]
ارسال دیدگاه
مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول